Ibland blir jag lite avundsjuk på anställda vänner som skickas på utbildningar hit och dit och får lära sig mer om alla möjliga intressanta saker. Som frilans finns det liksom ingen HR-chef (eller annan chef heller för den delen) som pushar eller betalar för att jag ska lära mig nytt, och väldigt sällan finns heller tiden till att ägna flera dagar åt att lära sig saker när man har uppdrag att göra.

Å andra sidan är jag min egen chef (VD, styrelseordförande, you name it) och bestämde mig i vintras för att det blir för tråkigt att aldrig lära sig något nytt. Då dök fantastiska kursen ”Vinnande webb” upp som på beställning, och nu har jag ägnat fyra halvdagar under våren om att uppdatera mig inom digital marknadsföring. Otroligt spännande! Och nyttigt, både för mig som företagare och i min roll som skribent där allt fler av uppdragen handlar om att skriva texter som ska publiceras digitalt istället för i tryck.

Enda kruxet har varit att bolla det mot alla roliga uppdrag som har trillat in under våren, men det har fått lösa sig, och kommer att få lösa sig i framtiden också för nu har jag fått mersmak. Jag ska bara komma på vad nästa kurs ska bli. Hör gärna av dig om du har något tips!