Blogg

Målgrupp

Jag är civilekonom i botten, har till och med en gång i världen skrivit magisteruppsats inom marknadsföring. Målgruppstänkande, det vill säga att anpassa texten efter vilka som ska läsa den, är med andra ord väldigt viktigt för mig.

Gissa då om jag blir glad när jag får det här mailet från en kund: Tack för ännu ett bra jobb__ Perfekt editionerat till fastighetsägar-crowden!

Beröm!

Alltså, det gör ju inte ont i själen när en redaktör skickat ett mail där det står att ”det är svårt att hitta någon som skriver lika bra som du!”. Och när man samma dag får höra från en annan redaktör att texten inte bara levde upp till hennes förväntningar utan dessutom överträffade dem – då är det faktiskt dags att köpa en extra kaka till fikat 🙂

Cellulosa istället för fossilt?

Hej kontoret, hej då sommarledighet! Börjar hösten med att skriva en artikel om hur kommuner via smartare upphandling kan byta ut fossilbaserad plast mot andra material. Tack Skogsindustrierna och Content Innovation för förtroendet!

Solenergi på flaska

Idag ska jag göra en av vårens allra mest spännande intervjuer, med biträdande professor Kasper Moth-Poulsen på Chalmers Tekniska Högskola för Chalmers magasin. Kasper och hans forskargrupp har hittat ett sätt att kunna lagra solenergi i många månader, något som ger potential att använda solenergi året om. Ska bli riktigt kul att få sitta ner och prata med honom!

E-handelsbonanza

Är glad att jag fått hjälpa Svea Ekonomi med en serie artiklar om e-handel – ett intressant ämne som jag skrivit mycket om genom åren. Och som jag inte tröttnar på heller, det finns så många aspekter av det som är värda att lyssna. Själv ser jag mycket fram emot att titta på de olika alternativ för att minska mängden för stora/för många/för engångsaktiga förpackningar som börjar poppa upp under 2019.

Kossor i massor!

Ibland hamnar man på lite mer udda ställen på jobbet, som idag när jag skriver om kosläpp för Landshypoteks nyhetsbrev. Gulla med kalvar på jobbet är det inte alla som har lyxen att göra!

Kul samarbete!

Ofta skriver jag artiklar om hållbarhet, ekonomi, företagande, e-handel och alla möjliga andra ämnen som är ganska universella, och jag intervjuar experter som finns över hela Sverige (världen). Men nu har jag fått i uppgift av Västsvenska handelskammaren att hjälpa dem med en hel radda artiklar under våren – ska bli så kul att få fokusera på Göteborg och Västra Götaland, med tanke på hur mycket spännande som händer här!

Ett lysande hus

Jag har skrivit mycket om byggande och fastigheter för både Vasakronan och Skanska, något som har gjort att jag har fått se många hus från insidan som jag aldrig hade sett annars. Och idag var det dags igen, husesyn i Försäkringskassans nya lokaler i Skanskas fastighet Tändstickan 3 i Göteborg. Mycket roligt!

E-handelsforum

Idag är jag för Spoons räkning på e-handelsforum i Borås. Mycket spännande att höra talarnas olika vinklar på ämnet. Har skrivit en hel del om e-handel de senaste åren så det är kul att följa utvecklingen!

Ny kund: Resumé

Är mycket stolt och glad över att bli tillfrågad av Resumé att skriva artiklar för dem! Ska bli spännande att titta närmare på reklambranschen ur deras synvinkel.

Ny hemsida!

Eller ny och ny, innehållet är densamma, däremot har grymma formgivaren Hillevi Herzog på Small Agency gjort om utseendet så att sidan ser ut att höra hemma i 2018 snarare än stenåldern. Stort tack Hillevi!

Models Inc

Extraknäcker som fotomodell när grymma kontorsgrannarna på Hellbjörn Schedwin vill testa ny kamera. Så roligt att för en gångs skull få se lite allvarlig (nästan svår?) ut på en bild. Foto: Kajsa Schedwin

SparaSpara

SparaSpara

Blommor och blommor

Japp, jag skriver i vanliga fall om ekonomi, arbetsliv, industri, teknik, företagande, pensioner, marknadsföring med mera med mera liknande ämnen.

Men ibland så får jag de där mer lite udda uppdragen, som att skriva en artikel om förodling (alltså att så frön i små lådor inomhus under vårvintern för att sedan plantera ut dem som färdiga plantor när värmen kommer). Något som innebar en intervju med Ulf på Nelson Garden som lever sitt intresse för de här små frönas grobarhet. Och oj vad han kunde! Och oj vad han var inspirerande! Och oj vad jag lärde mig! Vänta bara vilka fina plantor som kommer att växa i min trädgård nästa sommar!

Nytt kontor!

Efter fyra fina år på kontoret på Kyrkogatan var det dags att skaffa ny utsikt. Från och med idag har jag den fantastiska lyxen att få ha min arbetsplats på Förlagshuset, Lagerhuset, hamnen, Göteborg, Världen. Utsikt mot vägg i gult 70-talstegel utanför fönstret är utbytt mot panorama över älven, Masthuggskyrkan, Sjömanshustrun och så Älvsborgsbron borta vid horisonten. Lycka!

Hemma igen

Hemma igen, och direkt ut med duktiga Sören Håkanlind för att göra uppdrag för Vinnovas tidning Innovation på Astra Zeneca BioVenturehub. Kul! Fast vädret var betydligt roligare där jag var igår…

Sällskapsresan…

…är min nya arbetsplats. Eller nej, så illa är det inte. Men eftersom min man har reumatism och behöver värmebehandling under vintern har hela familjen tagit sitt pick och pack och flyttat till Gran Canaria i en och en halv månad i vinter. Kasper rehabar, barnen går i svenska skolan och jag sitter på balkongen och jobbar på för fullt. Funkar hur bra som helst, med tanke på att Spanien tillhör EU så funkar mobil och surf som det ska, och tidsskillnaden på bara en timme ställer inte heller till några problem. Mycket roligt att testa att äventyra med familjen när det ändå inte spelar någon roll om jag sitter och skriver på ett kontor i Göteborg eller på en balkong i San Agustin.

PS. det är ingen idé att bryta sig in i vårt hus där hemma, där bor fina vänner under tiden vi är borta.

Hej måndag!

Alltså, att starta en måndagsmorgon med att få tre mail från tre olika uppdragsgivare som alla tre är jättenöjda med torsdagens och fredagens lämningar – det kan jag leva med 🙂

Och så skiner solen, dessutom!

”Superintressant!” ”Bra jobbat!” ”Det känns väldigt stabilt att jobba med dig!”